sâmbătă, 16 februarie 2013

Protest antiprivatizare CFR marfă - 15.02.2013

"Partidul Poporului protestează împotriva hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi a Guvernului României prin care s-a aprobat aşa-zisa „strategie de privatizare” a societăţii comerciale „CFR Marfă”, hotărâri prin care este scos la mezat capitalul naţional aflat în patrimoniul acestei societăţi comerciale.
Atragem atenţia Preşedintelui României, Primului ministru al Guvernului Romaniei, membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi membrilor Guvernului României asupra faptului că bunurile care constituie capitalul acestei societăţi comerciale au fost achiziţionate din banii luaţi de statul român comunist de la cetăţenii României, sub forma contribuţiilor de asigurări sociale şi sub forma profiturilor (beneficiilor) realizate de cetăţenii ţării, în timpul regimului comunist. Capitalul „CFR Marfă”, ca şi întregul capital al tuturor fostelor întreprinderi DE STAT, nu ale statului, ci DE STAT, a fost furat, samavolnic, prin Legea 15/1990, de către statul român postcomunist, de la cetăţenii României.
Legea 15/1990, prin care capitalul acumulat în fostele întreprinderi de stat, a fost trecut din proprietatea comună a tuturor cetăţenilor ţării în proprietatea „privată” a statului român postcomunist, a fost adoptată prin încălcarea prevederilor Constituţiei României, în vigoare la data adoptări acestei legi criminale.
Printr-un diabolic mecanism legislativ, administrativ şi financiar, conceput şi pus în operă de statul român postdecembrist, fostele întreprinderi de stat, transformate în societăţi comerciale, au fost împinse în faliment, asfel încât să poată fi scoase la „privatizare”, adică la vânzare, la preţuri de zeci şi sute de ori sub valoarea lor reală, sub preţurile pe care poporul român le-a plătit pentru crearea lor. După „privatizare”, mii de întreprinderi au fost demolate şi vândute ca fier vechi, la preţuri de zeci şi sute de ori mai mari decât cele plătite statului român, de către cumpărătorii lor, „investitori strategici”, deveniţi „miliardarii de carton” ai României postcomuniste. Alte mii de întreprinderi, cea mai mare parte, au fost vândute străinilor, transnaţionalelor, la aceleaşi preţuri, de zeci şi sute de ori mai mici decât valoarea lor reală, astfel că, astăzi, cea mai mare parte a capitalului utilizat în teritoriul naţional se află în proprietatea străinilor, ceea ce face ca şi cea mai mare parte a valorii adăugate (PIB), create în ţară, să plece în afară. Din acestă cauză, salariile şi pensiile romanilor sunt cele mai mici din Europa. Din acestă cauză, nu sunt bani pentru investiţii productive, nu sunt bani pentru pensii, pentru învăţământ, pentru sănătate, pentru ordine publică, pentru apărarea ţării, pentru modernizarea localităţilor ţării, pentru asigurarea unui trai decent al familiilor românilor. Această „privatizare”, această întrăinare a capitalului naţional este cauza REALĂ şi PROFUNDĂ a dezastrului economic, social, politic şi moral în care a fost adusă România.
Ca şi celelalte mii de întreprinderi româneşti, acaparate mişeleşte de statul român, prin Legea 15/1990, „CFR Marfă” a fost adusă în stare de faliment, gata să fie vândută, pe nimic. Punerea în practică a „strategiei de privatizare”, aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi de Guvernul României, adică vânzarea ei către un „investitor strategic”, va însemna încă o ţeapă trasă de către guvernanţi celor din banii cărora s-a adunat capitalul acestei societăţi comerciale, actualii pensionari şi moştenitorii foştilor salariaţi din timpul regimului comunist, adică toţi actualii cetăţeni ai României.
Deoarece noi, majoritatea cetăţenilor României, nu avem bani, pentru că am fost deposedaţi de capitalul nostru, prin Legea 15/1990, şi am refuzat să participăm la “ospăţul privatizării”, la furtul din avuţia poporului român, “CFR Marfă” va fi vândută, pe nimic, unui „investitor strategic”, care nu poate fi decât fie unul din oligarhii autohtoni, fie o transnaţională. Iar „investitorul strategic” va face ce au făcut şi predecesorii lui: va vinde vagoanele, locomotivele, construcţiile şi terenurile „CFR Marfă”, la preturi de zeci de ori mai mari decât preţul plătit la „privatizare”, sau va pune pe picioare „CFR Marfă”, cu facilităţi fiscale şi financiare oferite de statul român şi va practica, apoi, preţuri de monopol, cu care va scoate profituri uriaşe, pe care le va sifona în afara ţării, ca şi predecesorii săi.
Este dreptul şi obligaţia tuturor cetăţenilor ţării să oprescă acestă noua fărădelege pusă la cale de statul român.
Capitalul care se mai află, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului român – CFR Marfă, CFR Călători, Oltchim, Tarom, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrică, Nuclearoelectrica, Poşta Română, etc. – trebuie trecute, în cel mai scurt timp, în proprietatea Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice. Acest capital aparţine actualilor pensionari şi actualilor moştenitori ai foştilor salariaţi şi trebuie să intre in proprietatea lor. Toate aceste societaţi comerciale sunt VIABILE, ele pot deveni RENTABILE sub conducerea unor administratori privaţi, profesionişti. Cu condiţia să fie scoase din ghearele statului uzurpator.

ROMÂNI !
Numai voi, uniţi, vă puteţi apăra drepturile şi libertăţile!
Numai voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi capitalul de care aţi fost deposedaţi prin Legea 15/1990 !
Numai, voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi ţara, care v-a fost furată şi vândută de către guvernanţi !
Uniti-vă, manifestaţi, în toate localităţile ţării, organizat, cu respectarea legii, şi cereţi oprirea, imediată, a „privatizărilor”, a vânzării avuţiei voastre!
Cereţi trecerea întregului capital aflat, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului, în proprietatea voastră, a Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice !"
Constantin Cojocaru, Preşedintele Partidului Poporului

preluare variantacojocaru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu